2012-10-05 16:34:13• hírek • Póti Orsolya

Programokkal várta fiatalokat az Open Club

Október 5-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet égisze alatt működő Open Club „Active Teens" címmel szervezett programokat fiataloknak a Nonformális Oktatás Napja alkalmából. A rendezvényen alig tíz fiatal vett részt.

Fiataloknak készültek foglalkozásokkal a szatmárnémeti Open Club Drogprevenciós és Tanácsadó Iroda munkatársai és önkéntesei péntek délután 16.00 és 18.00 óra között. A rendezvény a Szent Pál Központ előadótermében zajlott, amelyben közel tíz fiatal gyűlt össze a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, illetve a Ioan Slavici Líceumból.

A programon résztvevő fiatalok medált készíthettek drogellenes üzenetekkel, majd drog-kvízjátékra került sor, végezetül pedig az „Egy kosaras naplója" című filmből néztek meg egy részletet, majd egy rövid jelentet kellett eljátszaniuk a téma kapcsán. A foglalkozásokat Borsi Zsuzsa és Ternar Adriana, a szervezet munkatársai vezették.

A drogprevenciós és tanácsadó iroda negyedévente szervez hasonló rendezvényeket a szatmári fiatalok számára. Ezek célja a drogok, kábítószerek fogyasztásának negatív hatásaira való figyelemfelkeltés, illetve a drogfüggőség és egyéb szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése.

A péntek délutáni program ugyan nyitott volt minden érdeklődő középiskolás diák számára, mégis keveseket vonzott a foglalkozássorozat. Borsi Zsuzsa pszichológus a Szatmár.ro-nak elmondta: a közlejövőben csak egy-egy iskolaközösségnek hirdetik meg rendezvényeiket, programjaikat, annak reményében, hogy többen részt fognak venni ezeken.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: